Om deze site volledig te kunnen bekijken even dit: zorg dat u de nieuwste flash player geïnstalleerd heeft (op dit moment versie 8). De plugin kunt u onder andere vinden via deze link: Klik hier Deze is gratis te downloaden van internet.


   

Om deze site volledig te kunnen bekijken even dit: zorg dat u de nieuwste flash player geïnstalleerd heeft (op dit moment versie 8). De plugin kunt u onder andere vinden via deze link: Klik hier Deze is gratis te downloaden van internet.

Om deze site volledig te kunnen bekijken even dit: zorg dat u de nieuwste flash player geïnstalleerd heeft (op dit moment versie 8). De plugin kunt u onder andere vinden via deze link: Klik hier Deze is gratis te downloaden van internet.

Nieuw Babysport (30-08-10)

Nieuw Kinderpolyp  (30-12-08)

Film Adventure Island (25-06-08)

Film Le Grand Carrousel (25-06-08)

 webmaster@dumoulinevenementen.nl.
Volg de Site voor de allernieuwste ontwikkelingen van
Adventure island
 


Welkom op deze internetsite, In samenwerking met Dumoulin Evenementen is deze officiële website van de Fam. Scheffer ontworpen . U vindt hier de historie over onze familie, informatie over de Le Grand carrousel en Adventure Island met interessante kortingsbonnen en technische informatie.
Ook kunt u een bericht plaatsen in ons gezamenlijk gastenboek. Wij wensen u veel plezier met onze site.

Personeel gezocht

Ben jij die jongen of meisje die geen 9 tot 5 mentaliteit heeft.
En n afwisselende baan zoekt vol avontuur.
Wacht niet langer, wij van ADVENTURE ISLAND .
Zijn nu op zoek naar jou.

Neem contact op bel. 06 28678509


De historie van de familie Scheffer

Het begon op de helft van anno 1800 er reisde toen ene W. Scheffer met Carrousel en luchtschommels, ook een van zijn zonen ene W.H. Scheffer reisde met Carrousel en luchtschommel, al deze attractie’s waren voorzien van draaiorgels.
Jean Scheffer de zoon van Willem Scheffer reisde wederom met Carrousel en diverse andere attractie’s (geen luchtschommels meer, deze waren inmiddels door de komst

 
van botsauto’s bij het publiek niet meer in trek, dus werd deze in de vijftiger jaren van de vorige eeuw opgedoekt).Na Jean de zoon van Willem zette Willie Scheffer de vader van de huidige eigenaar de familie-traditie voort.
Willie Scheffer kocht de Le Grand Carrousel anno 1840 er was een grondige restauratie nodig om deze aantrekkelijk uit te laten zien, dus besloot men de schouders eronder te zetten, wat we zelf konden doen, deden we dan ook zelf.
Echter met een atelier in Antwerpen daar werden alle schilderstukken in de originele Lodewijk stijl gerestaureerd en opnieuw geschilderd, je vind dan ook steeds de Franse lelie in elke decoratie terug.
Nu de Carrousel was klaar en kon in volle glorie weer acte de presens geven, het was een pronkstuk geworden, het draaiorgel Wellerhaus die tot in de vijftiger jaren op de luchtschommel had gestaan werd in de Carrousel geplaatst, maar niet voordat het geheel werd gerestaureerd.
Nu was het plaatje compleet voor oog en oor een lust om te zien en te horen.

 

Echter begin 90er jaren kwam er een tegenvaller met de wateroverlast in Limburg en kwamen de rabatten (prachtige doeken met kralen) onder water te staan, deze waren reeds meer dan 100 jaar oud, maar dit werd de doodsteek.
Maar zo als door de jaren heen bleek ook nu weer wat voor ijzeren wil deze familie bezat, al snel werd het plan opgevat om replica’s te maken, Moeder Scheffer eigenlijk van beroep coupeuse-costumiere durfde het karwei aan.

Na bijna 7 maanden met het hele gezin samen zo’n 20.000 uur aan gewerkt te hebben had de familie de klus geklaart, het resultaat mocht gezien worden, dit lieten de kermismeesters dan ook wel weten en wij mochten dan ook vaak redactionele stukken in de pers lezen hoe een stuk nostalgie opnieuw is te bewonderen tot nu in de 21e eeuw.
Een stuk Nederlands cultuurbezit uit de 19e eeuw dat schittert tussen de hedendaagse hightech.
De huidige eigenaar Jean is dan ook de vijfde generatie die de traditie met de Le Grand Carrousel anno 1840 voortzet sinds 1999.

IIn september 2003 kocht Jean scheffer een avonturenbaan aan.
Tot die tijd toe had hij altijd in de kinderzaken gezeten en wilde graag het grootvermaak in, na een aantal kermissen te hebben gedraaid begon hij in de wintermaanden met het eerste onderhoud van de attractie, het technische gedeelte werd geheel vervangen.
Begin 2005 begon hij met het restylen en groot onderhoud van de attractie, zo werd

hij verkleind van 21 naar 16 meter zodat hij op meerdere kermissen te plaatsen is.
Ook werd er gekeken naar verbeteringen tijdens het open afbouwen.
De gehele attractie werd gedecoreerd en kreeg een nieuw thema ‘piraten’.
Tevens werd hij technisch geheel aangepast aan de veiligheidsnorm van deze tijd.
In juli 2005 ging de avonturenbaan genaamd ‘Adventure Island’ open, hij werd goed ontvangen door het publiek en kan een groot succes genoemd worden.

Deze site is het best te bekijken op een beeldresolutie 800X600 pixels
Laatst Update: 16-mei-2013
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website zenden aan
Klik op deze foto om nog meer te weten te komen over Le Grand Carrousel Klik op deze foto om nog meer te weten te komen over onze nieuwe attractie Adventure Island